Vadstena Utvecklas

Hem / Besök & Upplev

Unna dig ett besök

Det går inte riktigt att ta på den. Men i Vadstena råder en alldeles särskild, nästan magisk atmosfär. Kanske är det den medeltida bebyggelsen, Vätterns närvaro, Östgötaslättens vackra landskap eller invånarnas stolthet över sin plats som skapar den. 

Vår historia är en stor källa till kreativitet och inspiration. Här arrangeras events, aktiviteter och upplevelser med våra fantastiska omgivningar som scen.

Välkommen att uppleva Vadstena – en kreativ historia.

Jubileum Gustav Vasa 500 år

År 2021 uppmärksammas att det är 500 år sedan Gustav Vasa utsågs till riksföreståndare i Vadstena.
Det kommer att uppmärksammas med utställningen ”Gustav Vasa talar ur skägget, en utställning om makt” på Vadstena Slott 15 juni – 30 september. Boka ert besök på www.gustavvasa500.se
Vadstena slott är Sveriges bäst bevarade renässansslott och byggdes en gång som försvarsanläggning. 

En kreativ historia

I Vadstena befinner du dig mitt i historien, bland slott, borggårdar, kloster och medeltida byggnader, men ändå så nära till naturen. Den pittoreska och mysiga stadskärnan med kullerstensgator och gamla bevarade trähus är charmig, äkta och levande. Vadstena är ett av världens pilgrimsmål och hit kommer folk från hela världen för att vandra, besöka Klosterkyrkan eller bara för att finna lugn och ro i våra vackra miljöer. Och det finns det gott om.

Kreativa historier

Translate »