Vadstena stad sedd från Vättern

Vadstenas arbetsgivare söker personal

Vadstena är en kommun som präglas av småföretagaranda, internationella industrier, lantbruk, omvårdnad, kultur och turism.

Många företag har få anställda men några arbetsgivare har i våra mått ganska många. Dessa finns främst inom offentlig verksamhet, vård och omsorg, samt inom tillverkningsindustrin och säsongsvis inom besöksnäringen.

En del som jobbar här väljer att pendla till Vadstena. Från Linköping tar det ca en timme med både bil och buss/pendel. Från Motala eller Mjölby mindre än halva den tiden. I Östergötland är det Region Östergötland och Östgötatrafiken som ansvarar för den allmänna kollektivtrafiken.

Allt fler väljer dock att flytta hit. Tilltalade av den vackra platsen, bra skola och breda utbudet av fritidsaktiviteter. Nu möjliggörs det för fler bostäder i alla former. Boendemiljön är viktig för livskvalitén, och att det är enkelt att få ihop livspusslet.

Ett av våra internationella industriföretag med lång tradition är Sulzer Pumps AB.

Vadstena har en lång vårdtradition som började redan under klostertiden. 1826 inrättades i Vadstena Sveriges första centralhospital för sinnessjuka. I mitten av 1900-talet var antalet patienter över 1000. Med lika många, ca 1000 anställda, var Birgittas sjukhus den största lokala arbetsplatsen fram till psykvårdens övergång till öppenvård i slutet av 1900-talet.

Idag finns här den rättspsykiatriska regionkliniken, en av fem i landet, som för traditionen och det viktiga arbetet vidare.

Vadstena kommun är den största lokala arbetsgivaren. Här finns över 600 anställda inom en rad yrken. Verksamheten håller hög kvalité tack vare engagerad personal med hög ambitionsnivå. Flest anställda finns inom skola, vård och omsorg, och där finns alltid plats för fler. Lediga tjänster utannonseras bland annat på Offentliga jobb: Vadstena kommun – Lediga jobb i Vadstena kommun (Länk till kommunens hemsida).

Besöksnäringen är en profilbransch för Vadstena kommun, även om den inte är störst.
Sommartid sjudubblar turisterna den lokala befolkningen. Det möjliggör ett brett utbud av butiker, caféer, hotell, restauranger, utställningar, evenemang och andra uppskattade aktiviteter. Det kräver också en stor mängd säsongsanställd personal.

Många av de lokala yrkena är viktiga instegsjobb som för den som vill erbjuder stora utvecklingsmöjligheter.

Hitta ditt nästa jobb här: Vadstena – 101 lediga jobb i Platsbanken – Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)