Nyligen har en ny kartbroschyr tagits fram som berättar om alla trevliga besöksmål som finns att uppleva i den natursköna bygden kring fågelsjön Tåkern. Bakom kartbroschyren står aktörerna själva, med stöd av Vadstena kommuns leaderprojekt.

Runt Tåkern finns ett större utbud av mat, hantverk, underhållning, sevärdheter och shopping, än vad kanske man kan tro. Den nya trycksaken ger besökaren en bra överblick över området och goda möjligheter att planera sin utflyktsdag i en kreativ och levande landsbygd.

Initiativet till kartan kommer från Marica Låhdö på Magasinet Kråkeryd, Anne Bergström på Kafé på Skedet och Carin Lundblad på Design by Carin, som också utgjort projektgrupp bakom produktionen.

–Ett syfte är att inspirera besökare att ta sig ut på landsbygden och området är inte så sort utan att man hinner med många besök under en dag, berättar Carin Lundblad.

Förhoppningen är att de besökare som upptäcker vårt fina område med hjälp av kartan har en ännu starkare upplevelse att dela med sig av till nära och kära vilket i sin tur leder till fler och nya besök. Till nästa år har den troligtvis vuxit med fler verksamheter.

– Vi som har våra verksamheter vill vara inspirerande ”ambassadörer” för vårt fina område, kompletterar Marica Låhdö, Magasinet Kråkeryd, och ge våra besökare den bästa möjliga upplevelsen.

Kartbroschyren finns att hämta hos deltagande aktörer.
Guldkornen finns också utmärkta på denna Google karta (länk).

Bild på guideboken