Erik i kyrkan med fönster i bakgrunden

Närmare 100 personer kom till klosterkyrkan för att uppleva Erik Fernholms föreläsning om vad det är som får oss att må bra och känna att livet är meningsfullt.

Vadstena kommun vill sätta fokus på psykisk hälsa utifrån vad vi alla kan göra för att vi själva och andra ska må bra. Erik Fernholms föreläsning var den första av två på temat ”Nycklar till välmående i en föränderlig tid”.
– Vi är jätteglada att så många kom och lyssnade och utifrån vad vi fått till oss kände besökarna sig inspirerade efteråt, säger Katarina Hydén, en av deltagarna i kommunens Agenda 2030-grupp, som stod bakom föreläsningen.

Föreläste för chefer

Tidigare under dagen höll Erik en föreläsning för Vadstena kommuns chefer. Den föreläsningen handlade om hur vi förbereder oss inför en framtid vi inte vet någonting om och hur dagens ledarskap måste kunna förändras i en komplex värld.

– Erik presenterade både skrämmande siffror över hur världen ser ut idag och nycklar till hur vi tillsammans ska kunna skapa hållbara arbetsplatser, berättar Katarina Hydén.

En föreläsning till

Totalt sett var det här det här det andra av tre föreläsningsdagar där Vadstena kommun uppmärksammar det viktiga och långsiktiga arbetet med social hållbarhet inom Agenda 2030.

Den 29 november klockan 18:00 kommer Erik Fernholm tillbaks för sina andra föreläsning,  som är en fristående fortsättning.
– Både de som kom den här gången och de som inte lyssnat på honom är välkomna då, säger Katarina Hydén.

Gruppbild på representanter från Agenda 2030-gruppen tillsammans med Erik Fernholm

Erik Fernholm tillsammans med Sofie Lagerfelt Fernström, Katarina Hydén, Martin Berry och Hanna Kantokoski från Agenda 2030-gruppen.

The post Uppskattad inspirationsföreläsning i klosterkyrkan appeared first on Vadstena kommun.