Det var ett intensivt arbete in i det sista, men i dag var det äntligen dags för invigning av den efterlängtade lekplatsen i Övre hamnparken.

Invigningen blev minst sagt en succé. Inte ett moln på himlen och ett sextiotal leksugna barn var på plats när bandet skulle klippas. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Lars Öhman berättade först om projektets gång och hinder längs vägen. Han passade också på att hylla kommunens gata- och parkavdelning.
– Våra ”gulklädda” har gjort ett otroligt jobb med att färdigställa den här lekplatsen.

Kommunalråd Peter Karlsson pratade sedan om att denna lekplats är mer än en lekplats. Det är en symbol för gemenskap, glädje och skapande av värdefulla minnen.
– Tänk er alla de roliga stunder som kommer att delas här. Barn som skrattar, hoppar, och utforskar världar både kända och okända. För varje gungning, varje klättring och varje lek kommer ni att bygga minnen som ni kommer att bära med er genom livet.

På samma spår fortsatte han sen med att berätta om kommunens engagemang för barns välbefinnande.
– En lekpark är mer än bara en plats för lek. Den är en plats för lärande, för fantasi och för att växa.

När bandet väl klipptes så rusade barnen in. Det klättrades i klätterställning, åktes rutschbana och gungades. Samhällsbyggnadsförvaltningen bjöd på festis och bulle. Till och med Peter Karlsson bjöd på ett åk i rutschkanan.
– Det där gick ju förvånansvärt bra!

The post Lekfullt när nya lekparken invigdes appeared first on Vadstena kommun.