Mitt i stan, i en våning med anor ända från 1400-talet, huserar Mårten, Anne, Ulrika och Carina, fyra företagare med inriktning på hälsa, att må bra.

Det startade 2015 med att Ulrika Säljeby som driver Yogaro, sökte efter en lokal lämplig för verksamheter med inriktning mot kropp och själ. Tillsammans med en kollega hittade hon denna våning som precis blivit ledig ovanför Vadstena blommoroch Design.

I de tre rummen ryms olika inriktningar inom hälsa och med ett nav i köket med soffor och loungekänsla. De som kommer till ”Tre rum för hälsa” uppskattar atmosfären i vår fina våning, en liten oas mitt i stan. Det stora rummet med vackert parkettgolv rymmer yogaklasser, olika kurser och självutvecklingsgrupper. I det äldsta rummet som har väggar från 1400-talet bedrivs psykoterapi och olika kroppsterapier. Det tredje rummet har Mårten, som arbetar med verksamheten Under Kevlaret.

Tre rum för hälsa. Personerna bakom.

Vad kan man få hjälp med på tre rum på Storgatan 8? Mårten, Anne, Ulrika och Carina berättar.

Ulrika som driver Yogaro utgår från yogan:

– Yoga borde vara på schemat på alla arbetsplatser och skolor och äldreboenden, i grunden handlar det om att öka livsenergin och på så sätt stärka immunförsvar, bli en mer avslappnad och snällare människa, må bättre helt enkelt, säger Ulrika som om det vore en ren självklarhet.

Yogaro består både av yogaverksamhet med ca 10 yogaklasser per vecka och även kroppsbehandlingar som Kinesiologi och postural träning, Optimum-metoden.

Anne Saari som är leg psykolog, leg psykoterapeut, handledare, uttryckande konstterapeut och psykodramatiker, arbetar i sitt företag Teresana AB. Hon har bland annat inriktning mot individ- grupp- och ledarutveckling och reser ofta till uppdragen i organisationer runtom i södra Sverige. Hon handleder också olika yrkesgrupper som arbetar med människor.

På tre rum arbetar hon med psykoterapi, krisbearbetning, parterapi, handledning och självutvecklingsgrupper för människor som arbetar med människor.

Mårten Granlund och ”Under kevlaret” är ganska nyinflyttad på Tre rum och har sin bas i hörnrummet. Killars psykiska hälsa är det Mårten brinner för.

– Min strävan i allt jag jobbat med de senaste åren är att göra samtalet lättillgängligt. Det finns nog många föreställningar om vad en ”coach” är. Tyvärr är det en väldigt urvattnad titel som gör det otydligt för allmänheten att förstå vad en coach faktiskt gör, när det egentligen är ganska enkelt. Mitt uppdrag är att hjälpa dig till den förändring du längtar efter. Punkt. Du sitter på svaren. Jag sitter på j*vligt bra verktyg och bra frågor som hjälper dig framåt. Jag coachar män, kvinnor, chefer, föräldrar och unga vuxna och har samtal om precis allt som livet innefattar. Samtalet är till för alla och är en av många nycklar till att må bra.

Carina Byreus kom till tre rum som ett svar på en önskan att återigen få en duktig massör på Tre rum.

Carina har med sitt företag Hands On Massage & Friskvård mer än tjugo års erfarenhet som massageterapeut, både ute på företag och i den egna praktiken i Linköping. I november flyttade hon verksamheten hit, och ser fram emot att få hjälpa Vadstena-bor till bättre hälsa och välbefinnande. Carina utför också behandlingar med medicinsk laser, en välbeprövad metod mot inflammationer och smärta, samt leder grupper i guidad meditation

Fasad hus