Nu är VIA Vadstena officiellt invigt. Det var Göran Fältgren, ordförande i kultur  utbildningsnämnden, som klippte bandet till den nya verksamheten och de upprustade lokalerna.

VIA står för vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad och det var redan i höstas dessa verksamheter samlades under samma enhet. Det har emellertid varit intensiv aktivitet i de tidigare AME-lokalerna på Ingegärd Knutsdotters väg 1 för att iordningställa dem för VIA.
– Det har varit en intensiv höst, lite stökigt, men nu är det äntligen klart så att vi kan ägna oss åt vår huvuduppgift, att hjälpa människor ut på arbetsmarknaden, konstaterade enhetschefen Lotta Gemfors, som passade på att tacka personalen och överlämna en blombukett till var och en av dem.

Göran Fältgren klipper bandet vid invigningen.

Det var nämndordföranden Göran Fältgren som hade fått äran förrätta invigningen av VIA.

Göran Fältgren (S), ordförande i kultur – och utbildningsnämnden, hade uppgiften att klippa det blågula bandet. Dessförinnan höll han ett invigningstal där han bland annat berömde det arbete som gjorts med lokalerna.
– En ny verksamhet kräver nya lokaler. Visst, de är egentligen de samma som tidigare, men går knappt att känna igen.

Göran Fältgren ser, framhöll han, ett stort värde i att kunna samla så många personer med olika kompetens och spetskunskap under samma tak.
Nu hoppas han att det kan leda till att man hittar nya lösningar och vågar testa nya idéer.
– Det kan kräva både långsiktighet och tålamod.

Fredagen den 27 januari är det öppet hus. Då kan den som är intresserad titta närmare på den nya verksamheten.
Tid: 13.00-15.00.

TV-skärm med text där verksamheten på VIA förklaras.

VIA har ett brett verksamhetsområde.

The post I dag klipptes bandet till VIA Vadstena appeared first on Vadstena kommun.