Earth week närmar sig. Under veckan som kommer står hållbarhet i fokus.

Det finns ett stort engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågorna i vår Vadstena. Något som brukar märkas under Earth week.
– Denna vecka erbjuder ett tillfälle att reflektera över var vi som samhälle befinner oss i utvecklingen, och vart vi behöver ta oss för att tillsammans kunna skapa ett hållbart samhälle, säger birtädande kommundirektör Martin Berry, som också är hållbarhetsansvarig i Vadstena kommun.

Som tidigare år väntar också en rad aktiviteter i kommunens verksamheter, bland annat skola och förskola. Den kommunala till exempel kostenheten kommer att ha en matsedel anpassad efter temat.

Vadstena bibliotek kommer att släckas ner den 22 mars. Där väntar även plantbytarvecka och på lördagen bjuds alla småodlare in för att plantera ett frö.

Även Vadstena församling och Pilgrimscentrum kommer att uppmärksamma Earth week på olika sätt.
Den 23 mars anländer anländer Pilgrim’s walk for future till Vadstena, ett initiativ där människor vandrar tillsammans för klimatet. Under dagen hålls samtal, workshop och föreläsningar: “En träff full av inspiration och tips om hur du kan röra dig från hopplöshet till framtidstro längs vår pilgrimsfärd mot en hållbar värld”.

Det även i år blir – som final för veckan – en konsert i klosterkyrkan den 25 mars, samma kväll som Earth hour. Den här gången kommer Passion för Jorden, ett körverk av Georg Riedel, att framföras i en stämningsfullt nedsläckt kyrka.

Om du inte kan medverka vid någon av aktiviteterna, så  kan du självklart bidra till veckan ändå – kanske genom att släcka ner hemma hos dig den 25 mars klockan 20.30!

The post Earth week – nu sätter vi extra fokus på miljö och hållbarhet appeared first on Vadstena kommun.