Det väntar folkfest i staden på lördag när det är dags Vadstena triathlon. Evenemanget kommer att ha viss inverkan på trafiken.

Det är inte aktuellt med några vägavstängningar i samband med lördagens idrottsevenemang, men framkomligheten kommer att påverkas på vissa platser.

Cyklisterna startar vid slottet och åker ut ur staden via Kronängsgatan och nya in- och utfarten till industriområdet (vid Starbyladan), vilket gör att Järnvägsgatan är öppen för trafik.
Cykelloppet går först söderut på länsväg 941 (Ödeshögsvägen), innan deltagarna svänger höger mot Nässja, fortsätter genom Örberga, för att sedan återvända mot staden.
En del av 919 (i höjd med södra anslutningen till lv 941) kommer att sänkt hastighet till 50 km i timmen klockan 8:00-18:00 på lördagen.

Också löpningen kommer att  märkas av trafikmässigt. Deltagarna springer Strandpromenaden, vänder upp i staden och passerar Storgatan på vägen tillbaka mot slottet.

Se kartor för de olika momenten

Det kommer att sättas upp skyltar med information vid infarterna till Vadstena och i de områden som berörs av tävlingen. Cirka 70 volontärer kommer bland annat att bemanna korsningar och trafikplatser.

The post Dags för Vadstena triathlon – så påverkas trafiken appeared first on Vadstena kommun.