Lekplatsen byggd som fasaden på slottet med det riktiga slottet i bakgrunden.

Det har varit en lång väntan, men nu är den nya lekplatsen i Övre hamnparken äntligen klar för invigning. Den sker onsdagen den 15 maj klockan 10:00.

Det blev en fördröjning och på slutet inte idealväder för byggprojektet, men nu är lekplatsen alltså redo för lek.

– Målet var att skapa en attraktiv och lekfull plats för Vadstenas barn och turister samtidigt som hänsyn tas till kulturmiljön runt slottet vilket jag tycker att man verkligen har lyckats med, säger samhällsbyggnadschef Rebecka Bäck.

Projektet började med att förskolebarn i Vadstena fick komma med förslag på hur en ny lekplats skulle kunna se ut. De skickade in sina teckningar, som sedan de byggföretag som var intresserade fick jobba vidare utifrån. Det blev lekplatstillverkaren Elverdals som fick uppdraget. Deras förslag bedömdes ”på ett fantasifullt och lekfullt sätt bidra till Vadstenas identitet, med en väl anpassad och nedtonad kuliss som tolkar och knyter an till slottet”.

Nu är det alltså dags för invigning.

Klockan 10:00 den 15 maj klipps bandet.

Det blir tal av kommunstyrelsens ordförande Peter Karlsson och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Lars Öhman. Därefter är lekplatsen öppen för lek.

Barn från S:t Persskolan som var med och inspirerade med teckningar för tre år sedan kommer att medverka och teckningar kommer också att ställas ut under invigningen, som är öppen för alla.

The post Dags för invigning av lekplatsen vid slottet appeared first on Vadstena kommun.