Årliga Cykelturveckan har kommit hit – ett efterlängtat evenemang för cykelfantaster från hela Sverige. Mellan den 6-12 augusti samlas entusiastiska cyklister från när och fjärran för att njuta av gemenskap, motion och fantastiska äventyr på två hjul.

Cykelturveckan organiseras av Cykelfrämjandet och har blivit en årlig tradition. Veckan erbjuder en unik möjlighet för cykelfantaster att utforska nya platser och njuta av en vecka fullspäckad med cykelturer i en härlig atmosfär. Varje år väljs olika platser runt om i Sverige för att ge deltagarna möjlighet att upptäcka landets skönhet och variation på två hjul. I år har Vadstena, med sin rika historia och natursköna omgivningar, äran att vara värdstad för detta spännande evenemang.

Under Cykelturveckan kommer deltagarna att få uppleva en rad olika cykelturer som passar olika nivåer och intressen. Från avslappnade stadsturer till utmanande bergsäventyr, finns det något för alla. Dessutom kommer det att finnas möjligheter att delta i guidade turer som utforskar Vadstenas historiska sevärdheter och vackra landskap.

En av de stora fördelarna med Cykelturveckan är möjligheten att träffa likasinnade personer och skapa nya vänskapsband skriver Cykelfämjandet i sitt pressmeddelande. Genom att samla cykelfantaster från olika delar av landet, blir evenemanget en plattform för att utbyta erfarenheter och tips samt dela glädjen över att cykla. Det är inte bara en vecka av fysisk aktivitet, utan också en chans att skapa varaktiga minnen och skapa en starkare cyklistgemenskap.

Cykelturveckan i Vadstena är öppen för cykelentusiaster i alla åldrar och med olika erfarenhetsnivåer. Det är en chans att utforska den vackra naturen i området och uppleva den unika kulturen och historien i staden.

Läs mer om cykelturveckan och cykelfrämjandet här: https://cykelframjandet.se/cykelturveckan/

Vi önskar deltagarna en fin vecka (trots vädret)!

Cyklister i regniga vadstenamiljöer Cyklister i regniga vadstenamiljöer