Prideflaggor. Vadstena Pride.

Vecka 37 är det regnbågsvecka, den kulminerar lördagen den 17:e september med Vadstena Pride!

I Vadstena vill vi visa att alla är välkomna, viktiga och lika mycket värda. Därför startade Vadstena pride 2017. Det handlar om den mest grundläggande mänskliga rättigheten – att alla människor är lika mycket värda, att alla ska få vara den som den är. Lokalt betyder det att ingen ska behöva flytta från Vadstena för att gömma sig i storstadens anonymitet.

Därför är Pride och regnbågsveckan viktig här, kanske är den till och med viktigare på en lite ort som Vadstena än i en storstad. Men det är inte bara viktigt, det är kul också och alla tillfällen till fest ska man värna om. Nu gör sig inte detta självt. För att Vadstena Pride och regnbågsveckan ska bli bra och viktigt behöver många hjälpa till.

Det är inte någon annans uppgift, det är min uppgift och din uppgift. Det betyder att enskilda, föreningar, organisationer och företag måste ställa sig frågan – hm, vad ska vi göra?

Regnbågsveckan kan man fylla med olika saker. Föreläsning, samtal, utställning, konsert, gaylunch eller vad det nu kan vara. För allmänheten eller inom föreningen eller på företaget. Stort eller smått, allt bidrar.

Regnbågsveckan

Samlar allt som händer v 37
program anmäls till hanna.wihlborg@vadstena.se

Vadstena Pride 17 september

Pridetåget har samling i Hamnparken kl. 11.00 och startar därifrån klockan 12.00. Det avslutas med ett program på Rådhustorget.

Ni som vill vara med i Pridetåget anmäler er med antal till camilla.mellberg@vadstena.se.


The post Äntligen dags för Vadstena Pride appeared first on Vadstena kommun.