Hem / Events

Kalendarium

Återkommande events för Vadstenas näringsliv, kommunen och andra företagsstödjande organisationer.
Kontakta Vadstenas Turism & Näringsliv AB för mer information.

Början av mars

Vadstena Kulturvecka

Kulturveckan visar upp Vadstena kommuns breda kulturutbud - guidade turer, bio, föreläsningar, föreställningar, musik, goda samtal, konserter, utställningar, pröva på - här finns något för alla. 

Under veckan sker också utdelning av Vadstena kommuns kulturstipendium.

Sista veckan i mars

Earth Week Vadstena

Earth Hour är världens största miljömanifestation som vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över. För oss i Vadstena är det självklart att vi också vill arbeta med miljö och hållbarhetsfrågor. Earth Week är ett sätt att visa konkret miljöengagemang. Veckan avslutas med Earth Hour.

Läs mer

13-14 maj

Vadstenamässan

Vadstenamässan på Vadstena slott är ett bra exempel på den lokala företagsamheten och en uppskattad mötesplats för både invånare, besökare och företagare. Mässan samlar årligen ca 60 utställare och närmare 6000 besökare på temat Tillsammans utvecklar vi Vadstena!

Arrangörer är Visit Vadstena och Vadstena Turism & Näringsliv i samarbete med mässans officiella partners.

Maj & September

Östergötland Spirar & Östgötadagarna

Två helger per år fokuserar regionen på att särskilt lyfta fram näringslivet på landsbygden. 

Tillsammans skapar de båda evenemangen en unik helhet och marknadsför hela Östergötland under samma tak för att öka försäljning och stärka förtroendet av lokala produkter och aktiviteter under hela året.

Inför Östgötadagarna uppmärksammas också Årets östgötska konsthantverk, årets landsbygdsstipendiat och årets Östgötadagsbakverk.

Juli

Vadstenas Trädgårdar

Nätverket Vadstenas trädgårdar är en samling lokala entreprenörer med gröna fingrar som samverkar för utveckling och ökad kunskap om Vadstenas gröna kulturarv. Lokalt eller i samverkan med nationella evenemang arrangeras öppna trädgårdar med möjlighet att inspireras av Vadstena, en kreativ historia.

 

November

Innovation Week

East Sweden Innovation Week är en årligen återkommande vecka, fylld av innovation, inspiration och nätverkande inom regionen. Då finns möjlighet att träffa några av Östergötlands ledande innovatörer och låt sig inspireras av landets vassaste och entreprenörer i det program som arrangeras på olika platser i Östergötland, inklusive Vadstena kommun. Tillsammans bidrar vi till innovation, entreprenörskap och tillväxt.

Lokalt uppmärksammas också Årets Innovatör av Vadstena Turism & Näringsliv AB.

Translate »