Ombergs bästa backe håller öppet i vinter

< 1 min

Ombergsliden, skidanläggningen med Östergötlands vackraste utsikt får snart ny lift.

Skidanläggningen ägs och drivs ideellt av Friluftsfrämjandets Vadstenaavdelning. Detta allt sedan backen och stugan byggdes under 1940-talet. Två liftar och två nerfarter finns och pisterna sköts föredömligt av erfarna pistörer bakom ratten i den nyförvärvade pistmaskinen. Snöläggarana har tuffa dygn när den efterlängtade kylan kommer och kan i år hålla öppet under jullovet.
För framtiden initieras nu ett stort projekt att byta ut den stora liften till en ny eller bättre begagnad. Samtidigt är målet att förlänga backen med 150 meter. Då blir stora backen nästan 500 meter. Detta projekt kräver mycket ideellt arbete och fler är välkomna att hjälpa till!
Ombergsliden bjuder även upplevelser andra årstider. Det finns en stor mängd orkidéer i och nedanför stora backen och i naturreservatet där har Länsstyrelsen i Östergötland byggt en funktionsanpassad vandringsled. Toalett finns också.
Planer för cykling i backen finns. Då kommer liften att vara i gång även under den gröna årstiden, vilket är efterfrågat.

Mer info finns på ombergsliden.se