Evenemang året runt

< 1 min

Högsäsongen i Vadstena kan ingen missa, och även om det nu har lugnat ner sig på flera håll, så har vi fortsatt några stora evenemangshelger att se fram emot, exempelvis:

Lördagen den 4 september firar vi Körsångens dag för första gången på initiativ av Sveriges Körförbund. Körerna uppträder på tre platser i Vadstena: Rådhustorget, Vätternkyrkan samt i Rödtornet. Klockan 10.00 inviger Kultur- och utbildningsnämndens ordförande Körsångens dag på Rådhustorgets scen.

4-5 september går också årets Vätternrundan av stapeln, liksom katolsk mässa på borggården och Östgötadagarna!

Östgötadagarna lockar varje år över 100 000 besökare till den östgötska landsbygden och ger medverkande aktörer tillfälle att visa upp sin verksamhet. Med hjälp av karta och flaggor hittar man vägarna till gårdsbutiker, hembygdsgårdar, matproducenter, gallerier, bondgårdar, hantverkare och mycket mer. Den östgötska landsbygden bjuder på stort entreprenörskap och engagemang. Besökaren har ett helt smörgåsbord att välja bland och flera aktörer i Vadstena kommun finns med på kartan!

10-12 september arrangeras Vadstena Konstrunda, det årliga konstevenemang där konstnärer presenterar sin konst runt om i stadskärnan, på bekvämt gångavstånd från varandra. En samlingsutställning visas på Vadstena slott.

18 september kulminerar Vadstena Pride med pridetåget som startar 12.00. Vadstena Pride har genomförts sedan 2017 för att visa att i Vadstena är alla välkomna, viktiga och lika mycket värda!

För fler evenemang se Vadstena – evenemang (pagang.info), här pågår det alltid något.