Kyrkligt i jul- och Corona-tider

< 1 min

Det blir en annorlunda jul 2020. Många publika julevent och aktiviteter är inställda eller flyttade till webben. Det gäller även många av de traditionellt kyrkliga aktiviteterna i Vadstena. Men det finns fortfarande mycket att uppleva och att delta i.

I korthet 22 dec-6 jan: Gemensamt julfirande är inställt i år. Samtliga kyrkor är dock öppna, men med rådande allmänna Corona-restriktioner. Tideböner och pilgrimsmässa är begränsat till max 8 personer. Gudstjänster och musikarrangemang sänds på webben och genomförs utan deltagare i kyrkan. Präst och diakoni finns på plats i Klosterkyrkan och det går även att ringa till Diakoni-telefonen ifall man känner oro eller här frågor. Även Vätternkyrkan har tillfälligt ställt in alla sina samlingar. 

Länkar:

Coronaviruset och kyrkans verksamheter i Vadstena och Dal
Webbsändningar av gudstjänster och musikarrangemang
Svenska Kyrkan i Vadstena Dal, på Facebook
Svenska Kyrkan i Vadstena Dal, på Instagram
Vätternkyrkan