Över 100 nya bostäder redo för inflyttning 2021

< 1 min

Det var länge sedan det byggdes så många nya bostäder i Vadstena som nu. Och efterfrågan är stor, byggherrarna står i kö. Sammantaget är det flera hundra nya bostäder som möjliggörs de närmaste åren och många kommer stå klara för inflyttning redan 2021.

Södra Drottningmarken pågår byggnation av villor och parhus, både hyresrätter och privatägda med inflyttning 2021. Därutöver släpps ytterligare  villatomter och en markanvisning till årsskiftet.

Inom tidigare bebyggda områden pågår ytterligare projekt. Privata exploatörer bygger nu på fastigheter på Motalagatan, Johan III:s väg 12 och Jungfruvägen. Markanvisning finns för bostadsrätter på Johan III:s väg. Kommunens Vadstena Fastighets AB har också kommit långt med trygghetsboendet på Kalkhagsvägen.

Sammantaget är det ett varierat utbud för olika behov som välkomnas av både inflyttande kommuninvånare och befintliga som därmed frigör bostäder i det äldre beståndet.


På Södra Drottningmarken, med vacker utsikt över Östgötaslätten, ett stenkast från stadskärnan och ett utslag från golfbanan, pågår nu febril aktivitet.