Vadstena konstrunda, en populär tradition

< 1 min

Årets jubilerande konstrunda arrangeras 11-13 september, med invigning fredag 11 september kl. 16.00.

 

Vadstena konstrunda startade för 15 år sedan och har blivit ett årligt återkommande kulturellt inslag i Vadstenas konstliv. Idén att konstnärer och konsthantverkare öppnar sina hem och sina ateljéer en helg för att visa och berätta om sina alster har vuxit och blivit en succé. Grundaren av Vadstena Konstrunda Rune Lemon berättar att hans mål var att konstnärer utifrån skulle söka sig hit och vara med, och så har det blivit!

Under Konstrundan ställer konstnärer och konsthantverkare ut i historiska rum, inspirerande lokaler, gallerier och pittoreska utomhusmiljöer runt om i Vadstena centrum. I Rödtornet erbjuds en samlingsutställning. (Kartan finns upplagd på arrangörens hemsida.) Vadstena konstrunda är unik med promenadavstånd till samtliga utställare i historisk miljö vid Vätterns strand.

I år erbjuds givetvis en corona-anpassad konstrunda, där konstnärer i riskgrupp får möjlighet att bara ställa ut i samlingsutställningen i Rödtornet. Där finns inget krav om egen fysisk medverkan. I övrigt är konstrundan corona-anpassad hos varje utställare och där får man också möjlighet att träffa varje konstnär/konsthantverkare.

Arrangören hälsar alla välkomna till Sveriges mest gångbara konstrunda!

Läs mer på https://vadstenakonstrunda.com/