Birgittastiftelsen jubilerar

< 1 min

100 års verksamhet med syfte att bevara kulturmiljöarvet efter den heliga Birgitta.

1920 bildades Birgittastiftelsen och firar nu 100-årsjubileum i år. Det har varit 100 år av intensiv verksamhet, allt med syfte att bevara kulturmiljöarvet efter den heliga Birgitta. Rent praktiskt innebär det bevarandet av klosterområdet här i Vadstena, ett område som för 100 år sedan fortfarande präglades av mentalvården, men bit för bit fått ny betydelse med Birgittas arbete som inspiration. Idag driver stiftelsen Sancta Birgitta Klostermuseum i det gamla folkungapalatset som även var Birgittinerkloster under en lång period.

Jubileumsaktiviteterna i år är inte så många som planerat, beroende på pandemin, men de som ändå hålls, genomförs i enlighet med coronarestriktionerna. Evenemangen finns presenterade på klostermuseum.se och aktuella kalendarier.

Mer om stiftelsen och dess verksamhet finns att läsa på deras webbsida https://birgittastiftelsen.se/ samt som utställning på Stora torget i Vadstena.