Nu är spaden i backen

< 1 min

Ombyggnationen av Vadstenas torg som flankeras av Rådhuset från 1400-talet är påbörjat med markarbeten. Arbetet kommer att pågå fram till sista april för att sedan ta en paus över sommaren fram till september. Hösten 2021 kommer det nya torget att vara färdigställt i enlighet med det arkitektförslag som vann designtävlingen i hård konkurrens. 

Primadonnan på Rådhustorget

Även flera andra byggprojekt har kommit igång. Som bostäderna på södra Drottningmarken och Trygghetsboendet på Kalkhagsvägen.

Andra är precis i startgroparna med godkända detaljplaner. En detaljplan avser ett markområde i anslutning till där Vätterngården ligger. Här planerar HSB att uppföra bostadsrättslägenheter. Ytterligare en täcker ett område vid södra infarten som möjliggör produktionslokaler. En tredje detaljplan gäller ett markområde för bostäder i Tycklingeområdet. 

Sammantaget är det en stor satsning för att utveckla Vadstena som bostadsort. 

Läs mer på www.vadstena.se