Vadstena antagna till Glokala Sverige

< 1 min

Vadstena kommun är en av de 50 kommuner och regioner som inför 2020 har antagits i svenska FN-förbundets och SKR:s gemensamma projekt Glokala Sverige.

Projektet Glokala Sverige – Agenda 2030 i kommuner och regioner har antagit 49 nya kommuner och en region som kommer att vara med i projektet från 2020. Vadstena är en av dem. 16 av landets 20 regioner och 130 av landets 290 kommuner nu deltar i projektet som ska stärka kunskap och engagemang för Agenda 2030 bland politiker och tjänstepersoner i Sveriges kommuner och regioner.

Projektdeltagarna kommer att få stöd i sitt hållbarhetsarbete genom lokala utbildningsinsatser  och digitala material, bland annat webbutbildningar, nyhetsbrev, filmer och webbinarier. Nätverkande och erfarenhetsdelning är också en viktig del av projektet.

– Vi är otroligt glada över att ha blivit antagna till projektet, säger Martin Berry, stabschef på kommunstyrelsens förvaltning.  Nu får vi ny kunskap, nätverkande och erfarenhetsdelning med över 100 andra kommuner. Det kommer att göra stor skillnad för oss i vårt lokala hållbarhetsarbete och skapar goda förutsättningar för arbetet med det strategiska utvecklingsmålet hållbara Vadstena.

Projektet Glokala Sverige – Agenda 2030 i kommuner och regioner är ett samarbete mellan Svenska FN-förbundet och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och finansieras av Sida. Läs mer om Glokala Sverige.