Göta Kanal Charter är Årets Innovatör

< 1 min

I dag tillkännagav Vadstena Turism & Näringsliv AB vinnaren av den nya utmärkelsen Årets Innovatör på ett företagsevent i Vadstena. Utmärkelsen som syftar till att lyfta fram innovation och nytänkande tilldelas i år Pontus Björsner på Göta Kanal Charter.

Göta Kanal Charter bedriver uthyrningsverksamhet av fritidsbåtar på Göta Kanal i Sverige sedan 1999. Idag består flottan av totalt 10 stycken båtar. Sedan år 2014 ägs och bedrivs verksamheten av Pontus Björsner.

Under året har företaget lanserat en fossilfri hyrbåt för Göta kanal. En båt som de själva byggt med 100% el som drivning utifrån en egen idé. Båten heter Caspian av Vadstena och tar 10 passagerare. Lanseringen beskrivs som väldigt lyckad och förhoppningar finns om fler eldrivna båtar på sikt.

Bakom utmärkelsen ”Årets innovatör” står Vadstena kommuns bolag Vadstena Turism & Näringsliv AB. Genom utmärkelsen vill man uppmärksamma innovationer, nytänkande och entreprenörskap i Vadstena – en kreativ historia. Priset går till en person, grupp, organisation eller företag hemmahörande i Vadstena kommun som har tagit en innovativ idé vidare till tillämpning och nytta för marknaden och samhället under de senaste två åren.

– Pontus Björsner med sin egenutvecklade fossilfria hyrbåt för Göta kanal är ett gott exempel på en lokal företagares förmåga till nytänkande och kreativitet, lyder juryns motivering.

I Vadstena finns engagerade och kreativa människor och företag som inspireras av historien för att skapa framtiden. Och det gör man genom att utmana tron om hur allt ska vara, vända på perspektiven och våga testa nya, oväntade saker. För det intressanta uppstår i mötet mellan historia och framtid, gammalt och nytt. När vi vågar kombinera medeltidsslott med ny teknik och gamla berättelser med nya, kreativa idéer.

– Vadstena har inte bara har En historia – utan många. Och Pontus har med sin innovativa idé bidragit till att dess utveckling, kommenterar juryns ordförande Desirée Forsén.

För mer information om företaget besök  https://gotakanalcharter.se/