Vadstena en topprankad skolkommun

< 1 min

En hög andel elever som fullföljer gymnasiet och en hög andel utbildade lärare. Det gör Vadstena till en topprankad skolkommun 2019.

Varje höst utser lärarförbundet Sveriges bästa skolkommun för att sätta ljuset på vad som behöver göras för att skapa en likvärdig skola med hög kvalitet. Flera år i rad har Vadstena rankats högt i undersökningen och när resultatet från årets undersökning presenterades idag placerar sig Vadstena kommun återigen i topp.

I årets rankingresultat hamnar Vadstena på 14:e plats bland landets 290 kommuner. Även i jämförelse med grannkommunerna ligger Vadstena i topp och är rankad som nummer ett av 13 kommuner i Östergötland.

Lärarförbundets undersökning Bästa skolkommun bygger på en jämförelse av tio kriterier. Vadstena tillhör landets bästa kommuner när det kommer till andel elever som fullföljer gymnasiet. Även lärarnas utbildningsnivå och resurstilldelningen tillhör kommunens relativa styrkor som skolkommun.

Läs mer och se resultat från Bästa skolkommun-undersökningen