Sommarfestival och Medeltidsdagar

2 min

Festivalen Sommarknäppen första helgen i juli är en familjefest och en stark tradition i Vadstena som har pågått i decennier. I år får evenemanget sällskap av Medeltidsdagar på Vadstena slott vilket stärker upplevelsen av medeltidsstaden som mötesplatsen för handel och fest. 

Sommarknäppen innebär tivoli, marknad och öltält i Vadstena centrum under fredag och lördag med möjlighet till underhållning och aktiviteter för alla åldrar.

Bakom festivalen står Vadstenas handlare och krögare som arrangörer, med stöd av Vadstena Turism & Näringslivs centrumsamordnare, Mats Manfredson. Han ser att Sommarknäppen lockar både besökare och Vadstenabor.

Det jag har märkt är att många, speciellt ungdomar, alltid vill vara hemma just när Sommarknäppen är. Just för att det händer mycket saker med tivoli och framför allt kvällsprogrammen. Då är det underhållning på Rådhustorget med öltält, musik, musikquiz och allt möjligt.

På Vadstena slott arrangerar samtidigt företaget Visit Vadstena efterlängtade Medeltidsdagar. Under lördag och söndag fylls borggården med marknad, aktiviteter och riddarspel. Det erbjuds också guidade turer av slottet för både barn och vuxna.

Arrangörernas förhoppning är att Sommarknäppen och Medeltidsdagarna tillsammans ska ge fler anledning att spendera en helhelg i Vadstena, en kreativ historia.