Bra läge för ny bostad i Vadstena

< 1 min

Satsning på nyproduktion ger fler möjlighet att hitta sitt drömboende.

I Vadstena kommun förbereds nu för nybyggnation av bostäder på Södra Drottningmarken, vid Tycklingen och på tomten Kalkhagen.

Vid Tycklingen, ett stenkast från Vättern och stadskärnan, planerar Bovieran att bygga 36 bostadsrättslägenheter runt en 790 m2 stor, inglasad vinterträdgård. Konceptet har utformats med franska Rivieran som förebild och finns idag på flera platser i landet. 

På Södra Drottningmarken är 14 nya villatomter under avstyckning – 11 av dessa har redan bokats genom kommunens tomtkö. I samma område förbereder RiJo Fastigheter i Vadstena AB att bygga parhus med äganderätt och Vadstena Fastighets AB planerar för att bygga hyresrätter. Ambitionen är att skapa en ny levande stadsdel genom att möjliggöra byggnation av bostäder i olika upplåtelseformer och varierade hustyper. 

Vadstena Fastighets AB ska också alldeles snart ta första spadtaget för ett trygghetsboende med ca 30 lägenheter på tomten vid Kalkhagsvägen. Intresseanmälan sker via deras hemsida.

Därutöver finns ett antal byggrätter på planlagd mark inom befintliga områden som kommunen gärna berättar mer om.

Sammantaget innebär satsningen att flyttkedjan ges en knuff i rätt riktning och att fler ges möjlighet till sitt nya drömboende i Vadstena, en kreativ historia.

Vadstena har alltid varit en plats att förundras över, besöka, återkomma till, trivas och gärna stanna i när tillfälle ges. Här mår man bra.