Vadstena vill lyfta invånarnas egna berättelser

< 1 min

Nu bjuder Vadstena Turism & Näringsliv in Vadstenaborna i arbetet med det nya platsvarumärket. Ett nytt Instagram-konto ska samla invånarnas egna intryck och erfarenheter, på temat en kreativ historia.

I höstas lanserades platsvarumärket Vadstena – en kreativ historia. Syftet är att främja besöksnäring, inflyttning och näringsliv med en enhetlig kommunikation. Och en viktig del i varumärket är förstås Vadstenabornas egna berättelser. Därför har ett nytt Instagramkonto startats som heter @enkreativhistoria.

– Vi vill att Vadstenas invånare, företagare och föreningsliv ska berätta om vår kreativa historia, så att Instagramkontot blir Vadstenabornas gemensamma berättelse, säger Jessica Hallros, vd för Vadstena Turism & Näringsliv. Det kan vara stort som smått, vardag och fest.

– Vårt varumärke ägs gemensamt av alla oss som vill göra Vadstena attraktivt. Tillsammans kan vi få fler att upptäcka Vadstena som boendeort, etableringsort eller en plats att besöka och semestra på.

Den som vill bidra till kontot kan skicka in en bild och en kort bildtext till enkreativhistoria@vadstena.se. Vadstenabornas inlägg på Instagramkontot kommer att varvas med bilder och länkar till olika artiklar på webbplatsen info.vadstena.se.

– I Vadstena finns så många engagerade och kreativa människor som inspireras av historien för att skapa framtiden, så jag hoppas att alla tar chansen att dela med sig, säger Jessica Hallros.

Vadstena har en särskild atmosfär som inspirerar till kreativitet och nyskapande. Foto Mostphotos