Earth Week Vadstena

2 min

En veckas konkret miljöengagemang.

Earth Week Vadstena äger rum 25-30 mars och visar vägen för hur vi kan öka vårt konkreta miljöengagemang med små insatser. Veckan leder fram till Earth Hour, världens största klimatmanifestation, som i år äger rum den 30 mars.

I Vadstenas eget koncept Earth Week Vadstena samarbetar flera aktörer och programmet för veckan kommer att vara varierat och erbjuda flertalet aktiviteter, alla kopplade till ett hållbarhetsperspektiv och det nationella Earth Hour-temat för året, förlusten av den biologiska mångfalden. Programmet omfattar både inspirationsföreläsningar för lokala näringslivsaktörer och för den enskilde medborgaren. Delar av kommunens verksamheter är också engagerade och i skolorna arbetar eleverna med temaarbeten kring miljö- och hållbarhet. Alla skolmåltider under veckan kommer dessutom att vara vegetariska.

Att delta i Earth week är ett sätt att visa konkret miljöengagemang i form av solidaritet och hopp om hållbarhet. Alla bjuds in till programmet och att delta. Vi vill visa att alla på ett enkelt sätt kan skaffa sig nya vanor och komma igång med ett mera klimatsmart vardagsliv som bidrar till minskat klimatutsläpp, säger Lars Cederlöw, präst på Pilgrimscentrum.

Veckans alla aktiviteter leder fram till finalen lördag den 30 mars i Klosterkyrkan. Kl 20.00 ges en konsert med Irma Schultz och Anders Linder samt dansare och violinister från Vadstena Kulturskola. Sofia och Peter Asthamn som driver Dahlströmska gården, bidrar med bilder och betraktelser. Kl.20.30 inträder sen Earth Hour, då Vadstena, Sverige och världen tillsammans släcker ljuset under en timma för att uppmärksamma det globala klimathotet.

Earth Week Vadstena är ett samarbete mellan Svenska kyrkan i Vadstena och Dals församling, Pilgrimscentrum, Vadstena Turism & Näringsliv AB, Vadstena kommun, Vadstena Folkhögskola, Woods & Water m fl. Fri entré till samtliga aktiviteter under veckan.

Ta del av det detaljerade programmet här >>