Bästa skolkommun 2018

< 1 min

Stor resurstilldelning och hög lärartäthet gör Vadstena till en topprankad skolkommun. Vadstena kommun ligger på tredje plats bland landets 290 kommuner i 2018 års Bästa skolkommun, en förbättring med nio placeringar jämfört med året innan.

  • Lärarförbundets undersökning Bästa skolkommun bygger på en jämförelse av 13 kriterier. Vadstena kommun tillhör landets bästa kommuner när det kommer till resurstilldelningen, lärartätheten och andelen elever som fullföljer gymnasiet inom tre år.
  • Jämfört med året innan har Vadstena förbättrat sin rankning på bland annat andelen elever som fullföljer gymnasiet inom tre år och sjukfrånvaron, medan kommunen i förhållande till andra gått bakåt på andelen elever som uppnår högskolebehörighet och lönen.

Rankning som fokuserar och inspirerar – läs mer här.