Vadstena Innovation Week

2 min

East Sweden Innovation Week är en årligen återkommande vecka, fylld av innovation, inspiration och nätverkande inom regionen. 5-11 november finns möjlighet att träffa några av Östergötlands ledande innovatörer och låt dig inspireras av landets vassaste och entreprenörer i det program som arrangeras på olika platser i Östergötland. Tillsammans bidrar vi till innovation, entreprenörskap och tillväxt.

Måndag 5 november kl. 14.00 – 16.00 på Rödtornet, Vadstena

Workshop i problemlösning med Fox form&funktion, projektledare Suzanne Möller och UX-designer Gustav Scherrer.  Vi visar hur man löser problem, utvecklar och förbättrar produkter och tjänster med designprocessen – en etablerad metod som har använts framgångsrikt i västra Östergötland, i UNGATIO tillsammans med gymnasieelever sedan 2010. Vi kommer att jobba i workshopform och på kort tid få fram användbara konceptförslag utifrån ett verkligt problem!

Tisdag 6 november kl. 11.30 – 13.00 på Starby Hotell, Vadstena

Almi lunch – När idéer ska utvecklas och företag ska växa
Vi på Almi har länge arbetat nära tillväxtföretag. Det har gett oss en unik erfarenhet av de utmaningar som tillväxtföretagande innebär. Almi erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. I det här lunchföredraget berättar vi vad vi kan erbjuda för att ditt företag ska vara lönsamt, växande och långsiktigt hållbart. Helene och Daniel från Almi informerar om projektet Smart Tillväxt, ett affärsutvecklingsprojekt för hållbar tillväxt i små och medelstora företag i Östra Mellansverige. Kom och lyssna till vårt erbjudande över en lunch. Anmälan >>

Onsdag 7 november kl. 10.00 – 11.30 på Pilgrimscentrum, Vadstena

Earth Week i Vadstena – innovativt samarbete för miljön
Miljöarbetet för jordens framtid kräver nytänkande och brett samarbete. Ann-Christin Nilsson Cedermo, klimat- och energirådgivare i Vadstena/Ödeshög och Lars Cederlöw, föreståndare för Pilgrimscentrum är eldsjälarna bakom manifestationen Earth Week i Vadstena som uppmärksammats av Världsnaturfonden.

Torsdag 8 november rekommenderar vi Innovation Day i Linköping.

Fredag 9 november arrangeras en presentation med den kommungemensamma Upphandlingsenheten i Motala.

Programmet koordineras lokalt av Vadstena Turism & Näringsliv.

Anmälan och mer information på http://innovationweek.eastsweden.se